Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Dvojmetrový redaktor ako žena. Obliekol si zásteru, šatku a...
Zdielať na

Dvojmetrový redaktor ako žena. Obliekol si zásteru, šatku a...

Náš kolega Vilo Šuška si vyskúšal aké to je, keď sa chlap stane ženou v kuchyni. Skoro ako žena, dvojmetrový Vilo v zástere a za hrncami. Chvályhodné je, že sa pustil do pečenia známej fašiangovej pochúťky.

S fánkami nie sú žarty

Záhoráci týmto pochúťkam hovoria "božie milosci", ale my ich poznáme aj ako fánky. Tato pochúťka patrí k fašiangom rovnako ako zábava a zabíjačky. "To bola príležitosť vyzabávať sa," komentuje etnologička Katarína Nádská.

Napríklad aj tak, že sa chlap vystrojil za gazdinú. A ide sa na fánky. Teta Plathová presne vie ako na to, aby boli ako sa patrí. Navážiť, preosiať a pridať vajíčka. S fánkami nie sú žarty.

Nezabudnite na práškový cukor

Citrónová kôra a štipka soli. "Do každého koláča sa má dávať štipka soli," hovorí kuchárka Pláthová. No a ešte než začneme miesiť, ingrediencia tá najdôležitejšia. Droždie. A miešame, miesime aby si napokon cesto na polhodinku oddýchlo.

A ide sa do finále. Našim priateľom je valček a "vykrajovač". Len čo sa olej dostane na správnu teplotu, šup tam s fánkami. Ešte horúce dostanú obal práškového a vanilkového cukru.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články