Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tomáško miluje spinning. Má len osem rokov!
Zdielať na

Tomáško miluje spinning. Má len osem rokov!

Síce ešte navštevuje základnú školu, je úplný blázon do spinningu. Napriek tomu, že sa tomuto športu venujú najmä dospelí, prepadol mu aj Tomáško Sivok. Medzi ostatnými milovníkmi tejto aktivity je naozaj raritou.

Nestačia mu dospelí

Spinning je šport, ktorý sa cvičí v skupinách na stacionárnom bicykli pod vedením inštruktora. Malý školák Tomáš sa mu venuje aktívne už dva roky. Medzi ostatnými je veľmi obľúbený. Je to talentované dieťa, v niektorých prípadoch majú čo robiť dospelí, aby mu stačili.

Chce byť ako Sagan

Problém mu nerobil ani štvorhodinový maratón, ktorý s prehľadom zvládol. Podľa slov jeho rodičov, je spinningom posadnutý a skoro nikdy nie je unavený. Potvrdzujú to aj slová Roberta Sivoka, otca mladého športovca: „Keď povie, že má dosť, tak vtedy ho necháme, ale to väčšinou nepovie...“

Obdivuhodná je hlavne kombinácia jeho mladého veku a vytrvalosti, akou sa nemôže pochváliť každý. Jeho veľkým vzorom je známy slovenský cyklista Peter Sagan. Možno bude nasledovať jeho kroky, pod podmienkou že bude trénovať trikrát do týždňa ako teraz.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články