Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Technologická revolúcia a potešenie pre dámy. História vibrátoru...
Zdielať na

Technologická revolúcia a potešenie pre dámy. História vibrátoru...

Dnes elegantný a milý spoločník. Zmestí sa do kabelky a je len a len na vás, kedy mu dáte priestor k realizácii. Áno, vibrátor. Nebýval ale vždy len diskrétny elegán.

UPOZORNENIE: Obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

"Ručne" liečili hystériu

Parný či na elektrinu. Boli to mašiny ako do fabriky. Kam siaha ich história? Keď vynecháme kosť náruživej praženy, datujeme začiatky erotických pomôcok do prúderneho viktoriánskeho Anglicka.

Vibrátorom sa ženy liečili na hystériu. Áno, doktori vtedy pomáhali ženám od zbytočného stresu (zavineným zrejme otrasným pohlavným životom), liečili ich emocionálnu labilitu. Ako? Dáma nakráčala do ordinácie a pán doktor ju priviedol k orgazmu. Ručne, pochopiteľne.

Privilégium má Molly

A keďže už ctihodných lekárov od manuálnej driny boleli ruky, vynašiel britský doktor Mortimer Granvil stimulačnú pomôcku na elektrický pohon.

Zaujalo ho elektrické oprašovadlo, len prachovku na konci vymenil za gumovú guľôčku. A prvý vibrátor bol na svete. A keďže prototyp vyskúšala dievčina Molly, dostal názov Jolly Molly. V roku 1880 si revolučný vynález nechal patentovať. Od tej doby sú vraj dámy spokojnejšie. 

Tvar penisu od 60-tych rokov

Dnes už je robertko dizajnovou záležitosťou. Zhruba od 60-tych rokov minulého storočia má tvar penisu. To toho času sa hovorilo skôr o masážnom prístroji a každému mohlo byť úplne jedno, čo si majiteľka masíruje. Doba bola prudérna, tak sa o tom nehovorilo...

Viete, že...

... vibrátor bol v roku 1900 v amerických domácnostiach na rovnakom mieste dôležitosti ako šijací stroj, ventilátor a toustovač?

... názov robertko pochádza z Čiech? Istá manželka pracovníka zahraničného obchodu za socializmu, volal sa Róbert, požičiavala zo západu dovezené vibrátory svojim kamarátkam a neskôr si z toho urobila živnosť. Sused ju ale udal a bola stíhaná za nezákonné obohacovanie.

... v roku 1869 bol prvý mechanický masážný vibrátor poháňaný parou? Bol veľký asi ako stôl a až neskôr paru nahradil elektrický pohon. Používali sa aj vibrátory na benzínový motor. Dámy mohli taktiež točiť kľučkou a prístroj pripomínal ručný šľahač.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA, koláž

Súvisiace články