Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Česká cestovka ponúka destinácie preslávené korupciou
Zdielať na

Česká cestovka ponúka destinácie preslávené korupciou

Tak, tomu sa povie vskutku originálny nápad! V susednom Česku vznikla cestovná kancelária, ktorá turistom ponúka zájazdy na miesta spojené s korupčnými aférami. Niet pochýb, že dostatok destinácií ponúka aj Slovenská republika...

Svojsky boj proti korupcii

Prekladateľ a filozof Petr Šourek sa rozhodol pre svojský spôsob boja proti korupcii. Aby poukázal na najvačšie "tunely" v novodobých českých dejinách, založil cestovnú kanceláriu, ktorá turistom ponúka netradičné destinácie.

Vo svojom katalógu ponúka vily známych lobbistov a neobchádza ani najväčšie mohyly korupcie. Napríklad predražený pražský tunel Blanka, či Škodov palác v priestoroch magistrátu. Mimo hlavného mesta bude cestovka ponúkať zájazd na sever Čiech, kde sa nachádza kontroverzná lanovka k výletnému zámočku Větruše. Záujemci o výlet s názvom "Nemocnica na okraji zákona", dostanú pletené čiapky, čo je narážka na protekčných pacientov.

Pribudne Karibik, či aj niečo zo Slovenska?

Na internete sa už objavili názory, že by sa cestovka mala zamerať aj na zahraničné destinácie, a to napríklad v Karibiku, kde rovnako siahali niektoré české korupčné škandály. Faktom však je, aj na Slovensku by sa našlo dostatok miest, ktoré by naplnili katalóg tejto cestovnej kancelárie.

Sektor_tunel_Sitina_polícia

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy