Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Starosta Hermanoviec pripravil obec o tisíce eur!
Zdielať na

Starosta Hermanoviec pripravil obec o tisíce eur!

Dedinka Hermanovce pri Prešove sa topí v obrovských dlhoch. 400-tisícovú sekeru im tam vyrúbal ich vlastný starosta. Dedinčania tvrdia, že časť peňazí údajne prehral v stávkovej kancelárii. Večer zvolal verejné zhromaždenie, na ktoré ale neprišiel.

V týchto chvíľach by mala panovať v dedinách pokojná atmosféra, v Hermanovciach však o nej môžu iba snívať. Starosta im tam prehajdákal neuveritelné peniaze. Včera večer mal Hermanovčanom vysvetliť, kde je približne 250-tisíc eur. Ale postaviť sa pred stovky ľudí zrejme nemal odvahu.

Dedinčania nevedia, čo s nimi bude

Časť peňazí si starosta napožičiaval na zmluvy uzatvorené v mene obce. Približne 105-tisíc eur zmizlo podľa niektorých dedinčanov v kasínach a stávkových kanceláriach.

Dedinčania sa podvečer dozvedeli krutú pravdu, rukami zalamovali mladí, ale aj starší. Ľudia nechápu ako je možné, ze si také niečo nikto nevšimol a majú strach z toho, čo s ich dedinou bude ďalej.

Chýba neuveriteľných 400 000 eur

A aby toho nebolo málo, obec dlží na nezaplatených faktúrach ďalšie desiatky tisíc eur. Podčiarknuté, šcítané, celkový dlh Hermanoviec je približne 400-tisíc eur. Zlú predtuchu majú aj ďalši ľudia, ešte stále nevedia čo s dedinou bude, či ich čaká nútená správa alebo si nejako poradia. Jedno je isté, starosta sa včera vzdal svojej funkcie.

Hermanovce_obec_peniaze_okradnutie

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy