Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
5 000 mŕtvych, chýbajú rakvy. Prišli nové zemetrasenia
Zdielať na

5 000 mŕtvych, chýbajú rakvy. Prišli nové zemetrasenia

Nielen výbuch v jadrovej elektrárni, ale aj nové zemetrasenie, počet mŕtvych naďalej rapídne stúpa. Japonsko dnes ráno stredoeurópskeho času zasiahli ďalšie otrasy o sile 6,2! Prefektúra Mijagi, v ktorej sa podľa nepotvrdených informácií našli tisícky tiel, prosí o rakvy, ktorých je nedostatok.

Podľa najnovších informácií dochádzajú v postihnutých oblastiach rakvy! "Požiadali sme pohrebné ústavy v celej krajine o vrecia a rakvy. Stále ich však nemáme dosť, takúto situáciu sme nečakali," vyhlásil zástupca úradov v Mijagi.

Epicentrum zemetrasenia bolo 140 kilometrov od hlavného mesta Tokio. Jeho sila bola 6,2 stupňa Richterovej stupnice. "Ľudí vystrašili najmä správy o vlnách cunami, ktoré malo zemetrasenie vyvolať. Varovanie však úrady po niekoľkých minútach odvolali," povedala nám pred malou chvíľou Slovenka Dana Hašimoto. Tá už 25 rokov žije v Japonsku. Zemetrasenie totiž malo podľa prvotných informácií spôsobiť až 5-metrové vlny cunami! Našťastie sa nepotvrdili.

Japonská vláda vyzvala obyvateľstvo, aby nevychádzali zo svojich domovov a necestovali do práce a do škôl.

Počet obetí pritom neustále rastie. Nepotvrdené správy hovoria o troch tisíckach tiel v prefektúre Mijagi. Oficiálne je zatiaľ počet mŕtvych 1834, nezvestných 15 000. Nemecká agentúra DPA dokonca napísala, že počet obetí už stúpol na 5 000...

Súvisiace články

Najčítanejšie správy