Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dramatická záchrana: So starčekom sa odtrhol kus strechy
Zdielať na

Dramatická záchrana: So starčekom sa odtrhol kus strechy

Zdroj: ISIFA

Podľa japonskej štátnej televízie NHK sa počet obetí japonskej katastrofy zvýšil na 1 596. Toto číslo však stále nie je konečné. V oblastiach postihnutých zemetrasením a cunami zasahuje vyše 200 tisíc záchranárov, lekárov, vojakov a policajtov. Okrem sĺz zúfalstva sa objavili aj slzy šťastia. 60-ročný muž sa už lúčil so životom...

Je to neuveriteľné, ale neďaleko Fukušimy, ktorú si svet navždy zapamätá práve kvôli jadrovej elektrárni Fukušima 1 a s ňou súvisiacej hrozbe jadrovej katastrofy, sa odtrhla strecha domu, na ktorej sa práve v tom momente nachádzal 60-ročný starček. Po ničivom cunami totiž uprostred masy vody plnej trosiek ostalo stáť niekoľko budov s ľuďmi, márne doteraz čakajúcimi na pomoc. Mnohí mávajú bielymi vlajkami s nápisom SOS.

Starček, ktorý sa pomaly začal lúčiť so životom, sa však predsa len nevzdal. Na kuse strechy v mase vody si vyrobil červenú zástavku. Mával ňou, aby prípadných záchranárov na seba upozornil. A podarilo sa! Všimla si ho vojnová loď a šťastne ho z vody vytiahla.

Nie všetky príbehy však budú mať šťastný koniec. Po najhoršej vlne strachu si ľudia pomaly začínajú uvedomovať, čo sa vlastne stalo a čo im po katastrofe ostalo. Škody sa odhadujú zhruba na milióny až miliardy. "Je to peklo. Nedokážem ani pomyslieť na to, čo bude zajtra," povedal starček, obyvateľ "zmiznutého" mesta Minamisanriku. "Nemám vôbec nič. Nemám prácu, nemám kde bývať," zúfa si ďalšia žena.

Japonsko zemetrasenie zničené domy následky

isifa

ISIFA

ISIFA

ISIFA

ISIFA

ISIFA

REUTERS

REUTERS

REUTERS

REUTERS

REUTERS

REUTERS

REUTERS

REUTERS

REUTERS

REUTERS

ISIFA

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy