Polojasno
22°
Bratislava
Meteorit rozžiaril nebo nad Spojenými štátmi
Zdielať na

Meteorit rozžiaril nebo nad Spojenými štátmi

Zdroj: YOUTUBE

Obrovská ohnivá guľa prežiarila nočnú oblohu a zatriasla zemou. Pozorovali ju obyvatelia viacerých štátov.

Oslepujúce svetlo bolo možné pozorovať asi 15 minút a videli ho obyvatelia Wisconsinu, Illinois, Indiany, Ohia a Missouri.

V niektorých oblastiach bola žiara taká silná, že premenila noc v deň a ohlušujúci tresk zachvel zemou, obydliami i stromami.

"Pozorovali sme ohnivú guľu alebo veľmi jasný meteorit, ktorý preletel severnou oblohou zo západu smerom na východ,“ tvrdí americká národná meteorologická stanica.

„Než dosiahol horizont, rozbil sa na malé kúsky a definitívne sa stratil z dohľadu. V akej veľkosti dopadli jeho časti na zem zatiaľ nie je známe,“ tvrdia meteorológovia.

Úkaz na oblohe sa podarilo nakrútiť viacerým amatérom a jeden záznam pochádza i z bezpečnostnej kamery, namontovanej v palubnej doske policajného auta v štáte Iowa.

Experti sa domnievajú, že žiarivý objekt mohol byť i padajúcim kúskom rozbitej rakety, alebo úlomkom asteroidu, ktorý preletel okolo našej Zeme minulý týždeň.  

Informácia sa objavila na telegraph.co.uk.

;hl=cs_CZ&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="620" height="501">

Najčítanejšie správy