Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V prípade 21 bábätiek zatkli pracovníkov márnice
Zdielať na
Zahraničie

V prípade 21 bábätiek zatkli pracovníkov márnice

Úradom pri vyšetrovaní pomohlo, že osem detí malo na nohách identifikačné štítky univerzitnej nemocnice v meste Ťi-ning v provincii Šan-tung

Úradom pri vyšetrovaní pomohlo, že osem detí malo na nohách identifikačné štítky univerzitnej nemocnice v meste Ťi-ning v provincii Šan-tung.

Niektoré deti mali štítky s menami matiek, dátumom narodenia, mierami a váhou. Vyšetrovatelia zistili, že tri z nich pred časom priviezli do univerzitnej nemocnice v kritickom zdravotnom stave.

REUTERS

Pracovníkom nemocnice rodiny detí zaplatili, aby telá odstránili, tí ich však pohodili pri rieke, uviedla čínska tlačová agentúra Sinchua. V nemocnici prepustili, alebo suspendovali troch riadiacich pracovníkov.

Mŕtvolky, zabalené vo vreciach na odpad, objavili počas minulého víkendu miestni obyvatelia, ktorí si všimli zvláštne vrecia plávajúce pri brehu rieky. Najprv si mysleli, že išlo o hračky.

Na video záberoch bolo vidieť telá detí, pričom prinajmenšom jedno bolo v žltej igelitovej taške, označenej ako "nemocničný odpad". Išlo o novorodencov až niekoľkomesačné deti.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy