Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vojenský výcvikový tábor aj pre študentov
Zdielať na
Zahraničie

Vojenský výcvikový tábor aj pre študentov

Mladí študenti si tu testujú a upevňujú svoju fyzickú i psychickú silu, zúčastňujú sa modelových operácií. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Včera sa juhokórejskí študenti, z ktorých najmladší mal len 12 rokov, zúčastnili vojenského výcvikového tábora, aby sa priučili, čo znamená byť príslušníkom námornej pechoty.

300 študentov oblečených vo vojenských uniformách a pripravených na chladné zimné počasie sa podieľalo na kľúčovej námornej operácii zvanej obojživelné vyloďovanie, teda vyloďovanie na nepriateľské pobrežie.

Tábor sa nachádza na pláži Pohang na juhovýchodnom pobreží kórejského polostrova. Študenti si tu testujú a upevňujú svoju psychickú a fyzickú silu.

"Moji rodičia ma sem zapísali preto, aby som zmenil svojho ducha a naučil sa disciplíne. Na začiatku to bolo veľmi ťažké a nemohol som spávať, ale napokon som si uvedomil cenu toho všetkého," hovorí 16-ročný Lee Yeon-hee.

"Cieľom tohto zimného výcvikového tábora je pomôcť nováčikom trénovať ich fyzicky i psychicky. Môžeme ich naučiť byť správne ambiciózny a ukázať im, čo je to skutočne námorná pechota," povedal jeden z vedúcich tábora.

Juhokórejský zbor námornej pechoty prevádzkuje takéto tábory už od roku 1997 a vycvičili viac než 26.000 civilistov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy