Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodičia väznili 30 rokov svojho syna
Zdielať na

Rodičia väznili 30 rokov svojho syna

Zdroj: Reprofoto/Twitter

FREIENFELS / Nemecko šokoval prípad muža, ktorý roky nevyšiel z domu. Rodičia tridsať rokov väznili svojho syna. Do puberty viedol normálny život, ale potom ho odhlásili zo školy a odvtedy ho nikto nikdy nevidel.

Polícia v bavorskom Bayeruthe vyšetruje pár, ktorý 20 až 30 rokov držal doma v zajatí svojho štyridsaťtriročného syna bez akéhokoľvek kontaktu s okolím.

Väznený muž vyzeral zanedbane, ale nebol podvýživený. Po oslobodení ho previezli do nemocnice. Polícia vyšetruje, ako dlho bol skutočne v izolácii. Existuje aj možnosť, že bol v zajatí dobrovoľne.

Čudné zvuky

Markus žil do svojich trinástich rokov normálny život. Rodičia sa ale rozhodli, že bude bezpečnejšie potomka chrániť pred vonkajším svetom a uväznili ho doma.

Odhlásili ho zo školy s odôvodnením, že v štúdiu ďalej nemôže pokračovať. Od tej doby chlapca nikto nevidel.

Reprofoto/Joerg Voelkerling

​Pred dvoma týždňami počuli susedia čudné zvuky, ktoré vychádzali z domu. Zalarmovali políciu a tá Markusa oslobodila. Dnes už dospelý muž bol v dobrom zdravotnom stave.

Šikana zo strany spolužiakov

Policajný hovorca Jürgen Stadter povedal, že bol väznený dobrovoľne. Rodičia mu dovolili kedykoľvek opustiť dom. Markus sa ale nikdy neodvážil. 

"Už mal života plné zuby. Chcel zostať doma. Keby som vám vyrozprávala, čím sme si prešli, neuverili by ste tomu. Chcela som ho len chrániť," povedala o väznenom synovi matka. Chlapec bol podľa rodičov v škole šikanovaný a zneužívaný. Rozhodli sa preto chrániť ho.

Ide o extrémny prípad opičej lásky, ktorá spôsobuje, že z detí vyrástu slabí a psychicky nestabilní jedinci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy