Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovensko usporiada Michalovi Kováčovi štátny pohreb
Zdielať na

Slovensko usporiada Michalovi Kováčovi štátny pohreb

BRATISLAVA / Presný dátum štátneho pohrebu prvého prezidenta samostatnej Slovenskej republiky Michala Kováča ešte nie je známy. Závisí to od dohody rodiny zosnulého prezidenta a štátnej komisie na zabezpečenie štátneho pohrebu, ktorú na dnešnom mimoriadnom zasadnutí zriadila vláda.

Premiér Robert Fico informoval, že pravdepodobným dátumom poslednej rozlúčky je štvrtok 13. október. Štátny smútok za zosnulým Michalom Kováčom bude v deň štátneho pohrebu.

Prvý slovenský prezident Michal Kováč zomrel vo veku 86 rokov v stredu 5. októbra o 19:50 v Nemocnici sv. Michala. Do tejto nemocnice ho previezli už v piatok 30. septembra na kardiologickú jednotku intenzívnej starostlivosti. Dôvodom boli kardiovaskulárne problémy. Bývalý prezident bojoval s podlomeným zdravím už niekoľko rokov.

V súvislosti s úmrtím prvého prezidenta Slovenskej republiky Michala Kováča vystavili vo štvrtok poobede do 18:00 a v ďalších pracovných dňoch od 9:00 do 17:00 v prezidentskom paláci v Bratislave kondolenčnú knihu. Vstup pre verejnosť je z Hodžovho námestia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy