Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
V New Yorku obvinili z pašovania drog Slováka, pôjde za mreže
Zdielať na

V New Yorku obvinili z pašovania drog Slováka, pôjde za mreže

NEW YORK / V New Yorku odsúdili Slováka vo veľkej drogovej kauze. Adrián sa podľa portálu teraz.sk pokúsil do USA prepašovať 100 kilogramov metamfetamínu, ktorý vyrobili v Kórei.

Slovenského občana a zároveň príslušníka francúzskej cudzineckej légie zadržali v Thajsku. Pred tromi rokmi ho tamojšie úrady vydali do Spojených štátov a teraz ho tam odsúdili na 9 rokov a štyri mesiace väzenia.  

Hovorili mu kráľ

Slovák v Thajsku vystupoval pod menom Andrej Valkovič, všetci ho poznali pod prezývkou Alex. Miestni mu hovorili Kráľ, pretože mal vplyv a peniaze. "Uvedená osoba nepožiadala o právnu pomoc náš zastupiteľský úrad v Bangkoku," povedal v roku 2013 hovorca ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel.

Slovák odišiel z krajiny ešte v 90. rokoch. Istý čas podľa informácií TV JOJ pôsobil vo francúzskej cudzineckej légii. S ostatnými Slovákmi, ktorí žijú na ostrove sa príliš nestýkal. Za manželku mal Thajčanku, údajne dcéru policajného funkcionára.

Jeden z jeho známych, ktorý si prial zostať v anonymite, sa na Alexa povedal. "Nebol zabijak, vybavoval falošné doklady a povolenia na vstup do krajiny," povedal na jeho adresu známy.

Zarobili milióny eur

V skupine, ktorú zadržali na ostrove Phuket, boli okrem Alexa, aj ďalší  bývalí žoldnieri. Šéfoval im Američan menom Hunter, ktorý slúžil v armáde ako snajper. Na pašovaní ročne zarobili milióny eur.

"Ide o rozsiahlu sieť, ktorá obchodovala s drogami na území Thajska aj za hranicami. Dlhší čas bola v centre záujmu amerických úradov," uviedol šéf bangkoksej polície Somyot Poompanmoung.

Pozrite si archívne zábery:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy