Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matka nadrogovaného Klaudiusa (†4 mes.) uteká pred spravodlivosťou
Zdielať na

Matka nadrogovaného Klaudiusa (†4 mes.) uteká pred spravodlivosťou

PRIEVIDZA / Štvormesačný Klaudius z Prievidze spadol svojmu otcovi z prebaľovacieho pultu. Lekári našli v jeho moči drogy. Rodičia, ktorí čelia obvineniu z drogovej trestnej činnosti sľubovali, že povedú riadny život. Stal sa ale presný opak. Chlapčekovho otca chytili nedávno s drogami. A na jeho mamu bol najnovšie vydaný zatykač.

Pár hodín po smrti 4-mesačného chlapčeka jeho otec čin ľutoval. Hrozilo mu, že skončí vo vyšetrovacej väzbe. Sudcovi sľúbil, že povedie riadny život. Päťkrát súdne trestaný muž, ktorý čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti vo väzbe neskončil.

Dobrotu dlho nesekal. Koncom minulého roka počas razie prievidzskí policajti zastavili auto, v ktorom našli drogy. Viezol sa v ňom aj Miroslav. Okamžite putoval do väzby.

Celoštátne pátranie

"Budeme sa správať zodpovedne," povedala matka Klaudiusa.
Tento sľub dlho nevydržal ani jej. Pre drogovú trestnú činnosť jej hrozí niekoľko ročné väzenie. Najnovšie po nej vyhlásili pátranie.

"Okresné riaditeľstvo PZ Prievidza vyhlásilo po 30-ročnej Silvii Gažovičovej z Dolných Vesteníc celoštátne pátranie," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

"Obžalovaná je z prečinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," povedal hovorca krajského súdu Michal Turák.

Nezdvíha telefón

Ani na jednom pojednávaní nebola. Sudcovi došla trpezlivosť. "Sudca vydal príkaz na zatknutie obžalovanej, pretože sa vyhýba trestnému stíhaniu," vysvetľuje Turák.

Jej telefón je nedostupný a doma sa nezdržiava. "Hľadaná žena je štíhlej až chudej postavy asi 165 centimetrov vysoká má čierne dlhšie vlasy a hnedozelené oči," dodáva Antalová.

V momente ako ju zadržia, poputuje pred sudcu, a potom pravdepodobne do vyšetrovacej väzby. 

Téme sa venuje redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy