Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nadrogovaného chlapčeka Klaudia týrali, preukázala pitva
Zdielať na

Nadrogovaného chlapčeka Klaudia týrali, preukázala pitva

PRIEVIDZA / Ešte v septembri nešťastne spadol z prebaľovacieho pultu na zem len štvormesačný chlapček. Pád neprežil. Pitva preukázala, že mal v moči pervitín. Vyšetrovateľ preto opäť začal vypočúvať svedkov.

V prípade smrti malého Klaudia došlo k výraznému posunu. Polícia má v rukách podrobnú pitevnú správu, ktorá hovorí, že dieťa bolo týrané.

"Bola to nešťastná náhoda. Ja som toho chlapčeka miloval. Nedal som na neho pozor, spadol mi z prebaľovacieho pultu," priznal obvinený Miroslav.

Pár dní nato dieťa zomrelo. Z jeho smrti polícia obvinila práve otca. "V moči dieťaťa bola cieleným toxikologickým vyšetrením dokázaná prítomnosť metamfetamínu," dodala Elena Anatalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Problémy s drogami mal ako otec, tak matka dieťaťa. "V súčasnosti sú obaja stíhaní za drogovú trestnú činnosť," ozrejmil prokurátor.

Polícia má v rukách výsledky súdnej pitvy. Detaily ale uviesť nechce. "Vzhľadom k citlivosti a prebiehajúcemu vyšetrovaniu nemôžeme poskytnúť viac informácií," dodala Antalová.

Policajti začali znova vypočúvať všetkých svedkov. Zistenie, že chlapec trpel syndrómom týraného dieťaťa, ku ktorému dospeli lekári, mení celú situáciu.

Nie je teda vylúčené, že po získaní dôkazov obvinia nielen otca Klaudia, ale i matku.

Vyšetrovanie smrti chlapčeka pokračuje:

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy