Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Divoká naháňačka. Zdrogovaný mladík unikal na kradnutom aute
Zdielať na

Divoká naháňačka. Zdrogovaný mladík unikal na kradnutom aute

BÁHOŇ/PEZINOK / Dvadsaťsedemročný Braňo šoféroval aj napriek zákazu. Išiel na ukradnutom aute, navyše nadrogovaný a policajtom odmietal zastaviť. Hliadka ho naháňala v obci Báhoň neďaleko Pezinka.

Mladý sfetovaný vodič sa rútil dedinou Báhoň. Vedel, že keď ho policajti chytia, bude mať problém.

Hliadku na auto upozornil systém. Upovedomil ich, že auto pred pár dňami ukradli v Trnave. Chceli preto vodiča zastaviť a skontrolovať.

"Na opakované výzvy vodič ale nereagoval a v jazde pokračoval. V blízkosti ulice SNP v obci Báhoň auto ale narazilo do stĺpu verejného osvetlenia a železnej zábrany," uviedol bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff.

Po náraze sa mladík ešte pokúsil utiecť. Skončil ale v putách.

Porušil zákaz

Pri kontrole dokladov vysvitlo, že okrem toho, že sedel za volantom kradnutého auto, má zákaz šoférovania. "Dopustil sa teda činnosti, na ktorú sa vzťahuje rozhodnutie súdu alebo iného štátneho orgánu o zákaze činnosti," dodal Szeiff.

Následne pri vyšetrení krvi sa ukázalo, že za volantom sedel pod vplyvom drog. Podľa zistení televízie JOJ užil pervitín.

"Poverený príslušník policajného zboru vzniesol voči nemu obvinenie z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia," uviedol Szeiff.

Braňovi hrozí až dvojročný trest. Nie je vylúčené, že k tomu obvineniu pribudne ďalšie - za šoférovanie pod vplyvom drog. 

Policajti naháňali zdrogovaného mladíka na ukradnutom aute, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy