Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zrážka chodkyne s autom. Mladá žena (23) skončila v nemocnici
Zdielať na
Krimi

Zrážka chodkyne s autom. Mladá žena (23) skončila v nemocnici

KOŠICE / Pod kolesami auta skončila 23-ročná Ukrajinka. Mladú ženu zrazila na priechode pre chodcov vodička. Ukrajinka skončila s vážnymi zraneniami v nemocnici.

Mladá žena prebiehala cez cestu na priechode pre chodcov bez toho, aby sa presvedčila, či je to bezpečné.

"Prebiehala navyše za hustého dažďa, pričom sa pravdepodobne nepresvedčila či tak môže urobiť bez nebezpečenstva. Chodkyňa spoza stojaceho vozidla v kolóne áut vošla priamo do jazdnej dráhy," uviedol košický krajský hovorca Alexander Szabó.

Zranená hlava i panva

Vodička zrážke zabrániť nedokázala. Chodkyňu privolení záchranári previezli do najbližšej nemocnice. Podľa informácii televízie JOJ má zranenú hlavu a panvu.

"V Košickom kraji za uplynulý rok evidujeme 195 dopravných nehôd s účasťou chodca, čo je o 20 viac oproti roku 2014," dodal Szabó.

Vina chodcov

Až 82 nehôd pritom zavinili chodci. "Policajti v Košickom kraji od začiatku roka vykonali niekoľko opatrení a akcií zameraných práve na tento najslabší článok cestnej premávky. Chodcov, ale i vodičov policajti neustále vyzývajú a upozorňujú na dodržiavanie pravidiel v cestnej premávke, na vzájomné rešpektovanie sa a opatrnosť najmä v blízkosti priechodov pre chodcov," uzatvára Szabó.

Chodkyňa vošla do cesty vodičke. Skončila v nemocnici, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy