Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dve nehody, dvaja vodiči a jeden problém: alkohol
Zdielať na
Krimi

Dve nehody, dvaja vodiči a jeden problém: alkohol

PREŠOV / Počas jedného večera havarovali na dvoch rôznych miestach dvaja mladíci. Obaja boli pod vplyvom alkoholu a navyše bez vodičského oprávnenia. Súd im obom už v minulosti uložil pre alkohol za volantom zákaz šoférovania.

Jeden z mladých mužov, ktorý šoféroval opitý počas piatkovej noci, predviedla pred súd policajná eskorta. Po riskantnej jazde nafúkal bezmála dve promile. Strávil preto tri dni v policajnej cele.

"Pri dychovej skúške vodič nafúkal takmer dve promile alkoholu. Ďalším vyšetrovaním sme zistili, že v minulosti dostal zákaz viesť motorové vozidlá na tri roky," informuje prešovský krajský hovorca Daniel Džobanik.

Za mreže

Súd sa k jeho porušeniu zákazu postavil nekompromisne. Tento raz si jazdu pod vplyvom alkoholu odsedí za mrežami.

"Dostal trest odňatia slobody vo výmere jeden mesiac, s tým, že ho súd zaradil do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň mu uložil zákaz viesť motorové vozidlá po dobu šesť rokov," uviedol hovorca súdov v Prešove Michal Drimák.

V nemocnici

Zadržaný vodičský preukaz v minulosti mal aj ďalší z vodičov. Toho ale po jazde pod vplyvom do policajnej cely nevzali. On aj mladá žena, ktorá s ním sedela v aute, skončili v nemocnici. Vodič sa stále zotavuje zo zranení.

"Pacienta sme hospitalizovali na oddelenie úrazovej chirurgie s poranením v driekovej oblasti. je mimo ohrozenia života, no prebiehajú uňho ďalšie terapeuticko-diagnostické postupy," ozrejmila hovorkyňa nemocnice v Prešove Renáta Cenková.

"Nehodu rieši polícia v skrátenom konaní. Stíhaný je na slobode," dodal Džobanik.

Dve nehody, dvaja vodiči a rovnaký problém - alkohol. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy