Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Výbuch a požiar v Bratislave. Auto zhorelo do tla
Zdielať na

Výbuch a požiar v Bratislave. Auto zhorelo do tla

BRATISLAVA / V bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice v noci niekto zapálil zaparkované auto, ktoré vybuchlo. Od požiaru sa poškodilo aj vedľa stojace vozidlo. Z auta, ktoré explodovalo, zostala iba obhorená konštrukcia.

Krátko po štvrtej hodine ráno zhorelo zaparkované auto do tla. Zostali po ňom už len kopy plechu.

Auto po zapálení explodovalo. Výbuch bol taký silný, že zobudil obyvateľov priľahlej bytovky. "Zatriaslo domom. Počuli sme výbuch a začalo horieť auto," opisuje jeden z obyvateľov.

Tlaková vlna po explózií rozmetala črepiny skiel do širokého kolia. Niektoré skončili na autách zaparkovaných o štyri miesta ďalej. Plasty, poťahy, celý interiér vozidla ako keby zmizol. Zo staršieho modelu Subaru zostal len holý rám.

Veľká škoda

Zhorené auto patrilo podľa informácií TV JOJ obyvateľovi neďalekej bytovky.

Požiar sa snažilo uhasiť dvanásť hasičov. Od plameňov a sálavého tepla sa značne poškodil aj vedľa zaparkovaný Ford. Ten mal obhorené bočné dvere a roztopené plasty.

Úmyselný požiar

Hasiči vyšetrujú ako podpaľač požiar založil. Prípadom sa zaoberajú aj policajti.

"Poverený príslušník Policajného zboru v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Michal Szeiff.

Škoda na vozidlách sa vyšplhala na 10 tisíc eur. Podľa suseda išlo o prvý takýto úmyselný požiar na ich ulici.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy