Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tragická zrážka vlaku s autom. Otec štyroch detí neprežil
Zdielať na

Tragická zrážka vlaku s autom. Otec štyroch detí neprežil

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / V okrese Bánovce nad Bebravou sa stala smrteľná dopravná nehoda. Pod kolesami vlaku vyhasol život mladého vodiča, ktorý vošiel priamo do jazdnej dráhy kolosu.

K smrteľnej dopravnej nehode došlo na nechránenom železničnom priecestí v Bánovciach nad Bebravou.

Hoci svetelná a zvuková signalizácia vodičov upozorňovala, že sa približuje vlak, muž sa rozhodol risknúť prejazd. Na priecestie ale vošiel v rovnakom čase ako niekoľkotonový kolos. Rušňovodič už zareagovať nestihol.

"Išlo o zrážku vlaku a osobného auta. V ňom bola jedna osoba zakliesnená," uviedol veliteľ zásahu Milan Šebeň. "Vodič osobného auta nerešpektoval svetelnú a zvukovú signalizáciu, vošiel na železničné priecestie a následne došlo k zrážke s vlakom," dodáva trenčiansky krajský hovorca Pavol Kudlička.

Mimo trate

Vlak tlačil auto pred sebou asi 100 metrov. Následne ho odhodilo mimo trať. Vodič zostal vo vraku zakliesnený.

Von ho dostali až privolaní hasiči. Otec štyroch detí ale neprežil. "Po našom príchode už bola mŕtva, vybrali sme ju a počkali na lekára, ktorý skonštatoval smrť," dodáva Šebeň. 

Signalizácia fungovala

Privolaný znalec z odboru cestnej dopravy sa domnieva, že chybu urobil vodič. "Výstražné zariadenia fungovali, takže skôr je to chyba človeka, ako technická," potvrdil znalec Milan Holéci. Prichádzajúci vlak bolo totiž vidieť ešte z diaľky.

V Bánovciach nad Bebravou došlo k tragickej nehode. Zranil sa vlak s autom, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy