Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Obyvatelia obcí pri Bratislave sú zúfalí, zrušili im ranné vlaky
Zdielať na

Obyvatelia obcí pri Bratislave sú zúfalí, zrušili im ranné vlaky

BRATISLAVA / Jeden z vlakov, ktorými v rannej špičke cestujú do Bratislavy ľudia z okolitých obcí, zrušili. Ide práve o južný ťah, ktorý je známy zápchami na cestách. Obyvatelia sú zúfalí, do škôl či práce musia teraz chodiť o hodinu skôr alebo použiť iný dopravný prostriedok.

V okolí Bratislavy je mnoho obcí, ktorých obyvatelia dochádzajú každé ráno do práce do hlavného mesta vlakom, aj preto, aby sa vyhli ranným zápcham na cestách.

Zrušenie ranného vlaku tak pre nich nie je dobrou správou.

"Je to absurdné, počúvať o tom, ako ťahať ľudí z áut do vlakov a pritom sa to deje naopak. Pripadá mi hlúpe, keď chodia expresy každých 15-20 minút cez dediny, ktorých obyvatelia sú kúsok od Bratislavy a na týchto zastávkach nestoja," hovorí jeden z cestujúcich.

Vlak, ktorý dochádzal do Bratislavy krátko pred siedmou, zrušili. Rovnako aj ďalšie dva ranné spoje.

"Reálne sme dva vlaky: prvý, ktorý prichádzal do Bratislavy pred šiestou hodinou a druhý, ktorý prichádzal pred siedmou, zlúčili do jedného, nového, ktorý teraz prichádza  6:17. A vlak, ktorý prichádzal pred pol deviatou, ten nebol nahradený,"
informovala riaditeľka odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová.

Ako to vyzerá s vlakmi a autobusmi pred sviatkami? Téme sa venovali Noviny o 17. Pozrite sa:

Priveľa vlakov

Dôvodom je to, že na trati pribudli vlaky. "V rámci kapacity siete a možností bolo treba zredukovať počet regionálnych vlakov, pretože jednoducho v danom čase sa tam zbieha príliš veľký počet vlakov na to, aby mohli bezpečne prejsť," vysvetlila Morháčová

Regionálne expresy ale nestoja v dotknutých obciach. Ide práve o tie obce, ktoré trápia najväčšie zápchy.

"ZSSK hľadala najlepšie možné riešenie, nie vždy je možné vyhovieť úplne všetkým požiadavkám," hovorí Morháčová.

"Ľudia nemajú inú možnosť, buď si privstať a byť o siedmej v práci - napríklad študenti chodiaci na ôsmu neviem, čo budú hodinu ráno robiť.  Alebo proste ísť autom a stáť v zápchach," myslí si jeden z cestujúcich.

Železnice sa ešte musia vysporiadať s náhlou správou o zrušení IC vlakov na trase Bratislava - Žilina - Košice. Ešte nie je rozhodnuté, ako využijú vagóny a špičkový personál.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy