Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smrť na koľajniciach pri Galante. Na priecestí bez závor vyhasol život
Zdielať na

Smrť na koľajniciach pri Galante. Na priecestí bez závor vyhasol život

TOPOĽNICA / Niektorí ľudia z obce Topoľnica (okres Galanta) si myslia, že tamojšie železničné priecestie je prekliate. Aj pondelok sa zapíše do čiernej kroniky.

Na úseku dlhom približne dva kilometre v poslednom čase vyhaslo niekoľko ľudských životov. V pondelok ráno našli v obci Topoľnica telo zrazeného muža.

Bez strechy nad hlavou

Podľa miestnych ide o 52-ročného muža, ktorý pred časom prišiel o majetok. Pre dlhy mu exekútor podľa obyvateľov zobral dom.

"Býval v obytnom prívese. Pochádzal z obce Kajal. Bol tu asi dva mesiace," tvrdí obyvateľ.

Telo podľa slov miestnych ležalo pri koľajisku dlhšiu dobu. Napriek tomu, že denne po trati prejde niekoľko rýchlikov, našli ho až v pondelok dopoludnia.

"Muž utrpel poranenia hlavy, ktoré neboli zlučiteľné so životom," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Rozlomené auto

Pred trištvrte rokom na tom istom mieste prišli o život aj dvaja mladí ľudia. Devätnásťročný Daniel a jeho 17-ročná priateľka. Do auta, v ktorom sedeli, v plnej rýchlosti narazil vlak. Auto sa pod nárazom rozlomilo na dve časti.

"To priecestie je dá sa povedať zakliate. V každom prípade si myslím, že to priecestie by si zaslúžilo závory. Nachádza sa na konci dediny, v poli. Prechádzajú tadiaľ ľudia i autá," hovorí tamojší obyvateľ.

Na priecestí v Topoľnici chýbajú závory, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy