Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na železničnom priecestí v Holiči, kde zahynula žena, nie je vidno signalizáciu
Zdielať na
Krimi

Na železničnom priecestí v Holiči, kde zahynula žena, nie je vidno signalizáciu

HOLÍČ / Na ceste medzi Holíčom a obcou Kopčany sa v stredu večer stala tragická dopravná nehoda. Vodič vošiel na železničné priecestie priamo pred osobný vlak. Podľa miestnych v ten deň namontovali pred signalizáciu tabuľu.

K nešťastiu došlo krátko pred 17 hodinou. Osobný vlak tlačil pred sebou auto ešte asi 300 metrov.  Šesťdesiatpäťročný Rakúšan s trvalým pobytom na Slovensku smeroval od Holíča na Kopčany. V aute sa s ním viezla 34-ročná žena z Brodského. 

"K stretu došlo na nechránenom železničnom priecestí so svetelnou a zvukovou signalizáciou," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová.

Mokrá vozovka

Vtedy už signálizácia hlásila prichádzajúci vlak. Podľa miestnych v ten deň ráno presne pred železničné priecestie namontovali informačnú tabuľu. "Ja som išiel štvrtý za ním a vôbec neboli vidieť blikače," tvrdí svedok.

Rakúšan vraj nešiel rýchlo, zabrzdiť na mokrej vozovke sa mu nepodarilo. Vlak zmietol auto a tlačil ho pred sebou. BMW zostalo zaseknuté pod ním. Posádke sa na pomoc ihneď rozbehli svedkovia a volali pomoc.

Mimo ohrozenia života

Tridsaťštyriročná žena na mieste svojim zraneniam podľahla. Hasiči aj záchranári sa pokúšali ťažkozraneného vodiča dostať z vraku spod vlaku. Na pomoc musel prísť ďalší, aby auto vytiahli. Po niekoľkých desiatkach minút sa muža podarilo vyslobodiť.

Momentálne je zranený muž na jednotke intenzívnej starostlivosti, je pri vedomí a mimo ohrozenia života. Policajti ešte niekoľko hodín po zrážke nehodu dokumentovali. 

Na mieste bola redaktorka Veronika Hulíková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy