Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia pri Banskej Bystrici. Rýchlik zrazil muža, cestujúci uviazli vo vlaku
Zdielať na

Tragédia pri Banskej Bystrici. Rýchlik zrazil muža, cestujúci uviazli vo vlaku

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskobystrickom kraji sa na koľajisku stala už štvrtá tragická nehoda v priebehu siedmich dní. Rýchlik z Bratislavy zrazil muža, ktorý sa náhle objavil na trati. K tragédií došlo pri stanici vo Voznici.

Rýchlik z Bratislavy do Košíc bol plný cestujúcich, ktorí v ňom uviazli na trati neďaleko obce Voznica. Dôvodom bol muž, ktorý sa náhle objavil na trati.

Hoci si rušňovodič všimol tmavú mužskú postavu v koľajisku, napriek rýchlobrzde stroj už zastaviť nevedel.

Muž utrpel devastačné poranenia. "Ide o 39-ročného muža z Tlmáč. Pri pitve sme zistili alkohol v krvi," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová. 

Čakali hodiny

Pre čakajúcich cestujúcich neposlali náhradnú autobusovú dopravu. Nehoda sa totiž stala ďaleko od prístupovej cesty. Ľudia so zdravotnými problémami by niekoľko kilometrov po trate neprešli.

"Celkovo meškalo päť osobných vlakov a jeden nákladný vlak," dodala hovorkyňa železníc Martina Pavlíková.

Štvrtá obeť za týždeň

V priebehu posledných siedmich dní je muž už štvrtou obeťou zrážky s vlakom v banskobystrickom okrese. Nákladný vlak zrazil priamo v Banskej Bystrici vyše 40-ročného muža. Ďalšie tragédie sa stali pri Žiari nad Hronom a pri Novej Bani, kde zraneniam podľahol 21-ročný muž.

Tragická zrážka muža s vlakom pri Banskej Bystrici, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy