Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vlak zrazil ženu, rušňovodič bol pod vplyvom alkoholu
Zdielať na
Krimi

Vlak zrazil ženu, rušňovodič bol pod vplyvom alkoholu

KEŽMAROK / Tridsaťosemročnú ženu z Huncoviec v okrese Kežmarok zrazil medzi stanicami Studený Potok a Huncovce vlak, rušňovodičovi namerali 0,4 promile alkoholu. Nehoda sa stala ešte v utorok v noci.

K zrážke 38-ročnej ženy z obce Huncovce s osobným vlakom došlo v utorok 10.11.2015 pár minút po 22-hej hodine v medzistaničnom úseku železničných staníc Studený Potok a Huncovce.

Objekt v koľajisku

Šesťdesiatjedenročný rušňovodič uviedol, že vlakom odchádzal z Popradu Tatier a smeroval do Starej Ľubovne, jeho jazda prebiehala bez mimoriadnych udalostí až do uvedeného medzistaničného úseku.

Tam po prejdení zákrutou, asi 30 metrov pred rušňom spozoroval nejaký neznámy predmet v koľajisku. Okamžite použil rýchločinné brzdenie, no pre krátku vzdialenosť už nestihol zrážke zabrániť.

Pod vplyvom

Počul len tupý náraz do rušňa. Po zastavení vlaku zistil, že zrazil ženu. U rušňovodiča Jána bola vykonaná dychová skúška s pozitívnym výsledkom 0,20 mg/l. Zrazená žena mala život ohrozujúce zranenia, napriek lekárskej starostlivosti zraneniam neskôr v nemocnici podľahla.

Pozrite si reportáž redaktorky Ivety Krupovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy