Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodička schválne vrazila do davu ľudí. Jeden človek neprežil
Zdielať na

Vodička schválne vrazila do davu ľudí. Jeden človek neprežil

LAS VEGAS / Vodička osobného auta z nedele na pondelok v Las Vegas narazila do ľudí na preplnenom chodníku. Jeden človek neprežil a najmenej 30 utrpelo zranenia. Podľa polície to urobila úmyselne. Vyšetrovatelia ale vylúčili teroristický čin. V aute bolo trojročné dieťa, ktoré vyviazlo bez zranení.

Nie je jasné, či smrteľný náraz bol úmyselný, alebo nie, povedala na základe prvých poznatkov krátko po incidente podľa agentúry Reuters polícia. Podľa televíznej stanice KSNV-TV riadila auto žena, ktorú polícia vzala na skúšku alkoholu. Počet zranených polícia upresnila na asi 30.

Siedmi sú v kritickom stave

Hovorkyňa miestnej nemocnice University Medical Center Danita Cohen povedala, že medzi zranenými je najmenej jedno dieťa.

SITA

Šesť zranených je podľa polície v kritickom stave. Jeden človek zomrel na mieste nehody. Medzi postihnutými je aj niekoľko Francúzov.

Rútila sa na ľudí

Na miesto incidentu pri objekte Paris Hotel & Casino and Planet Hollywood na juhu mesta dorazilo viacero policajných, hasičských a záchranných vozidiel. Polícia oblasť pre ostatnú dopravu uzavrela.

"Všetci utekali... Ja som pri úteku videla auto na chodníku, ako sa na nás rúti," povedala jedna z očitých svedkýň stanici KLAS. "Videla som tu pani, nevyzeralo to, že chce zastaviť. Mala obe ruky na volante a pozerala priamo pred seba," dodala žena. Ľudia sa vodičku podľa nej snažili zastaviť.

Do davu ľudí narazilo auto, pozrite si video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy