Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Žena v Banskej Bystrici zrazila 74-ročného dôchodcu a ušla, vypátrali ju
Zdielať na

Žena v Banskej Bystrici zrazila 74-ročného dôchodcu a ušla, vypátrali ju

BANSKÁ BYSTRICA / Polícii sa podarilo vyriešiť prípad, ktorý na začiatku vyzeral beznádejne. Na ceste pri banskobystrickej tržnici Úsvit zrazilo neznáme auto 74 ročného dôchodcu a odišlo bez poskytnutia pomoci. Muža so zranenou hlavou a rukami odviezli na ošetrenie do nemocnice. Chýbala akákoľvek stopa, ktorá by viedla ku konkrétnemu autu.

Policajti nemali v prípade nehody v Banskej Bystrici žiadnu konkrétnu stopu a tak to spočiatku vyzeralo na neriešiteľnú situáciu. V prípade chýbali svedkovia, ktorí by vedeli popísať auto prípadne posádku, ktorá do dôchodcu narazila. Na ceste zostali stopy po brzdení, no nič viac. Nehoda sa stala vo chvíli, keď dôchodca prechádzal na druhú stranu cesty.

"Dôchodca stál na jednej strane cesty a potom som počul už len náraz,"
opísal okolnosti nehody svedok Marko Brhlík, ktorý zohral kľúčovú úlohu pri riešení celého prípadu. Po zverejnení policajnej výzvy o pomoc sa prihlásil a dopravným policajtom presne opísal auto aj ženu, ktorá za volantom sedela. Nepamätal si síce evidenčné čísla na vozidle, no všimol si dobre viditeľné preliačené dvere na ľavej strane sivého auta.

Vodičku našli

"Bol som na polícii ohlásiť okolnosti nehody a aj to, že som videl aj ženu, ktorá auto šoférovala," uviedol svedok nehody. Policajti mali po jeho svedectve v rukách podrobný opis auta a stačilo pár dní a hliadka ho objavila v uliciach mesta aj s vodičkou, ktorá nehodu zavinila.

"Auto som na políci presne popísal. Policajti ho potom našli podľa popisu a žena, ktorá auto šoférovala sa priznala," dodal svedok Marko Brhlík.

Zákaz šoférovania

Sedemdesiatštyri ročný muž z miestneho domova dôchodcov skončil po nehode v nemocnici. Po náraze dopadol na kapotu auta. Zranenú hlavu mu museli lekári ošetriť. "Muž utrpel pri nehode poranenia hlavy a rúk," upresnila rozsah zranení hovorkyňa Krajskej polície v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová.

Jasné stopy po náraze našli policajti aj na aute. Vodičke ihneď zadržali vodičský preukaz. Teraz jej hrozí pokuta do výšky tisíc eur a zákaz šoférovania až na 5 rokov. Podľa svedka nehody, vodiči chodia týmto úsekom cesty často veľmi rýchlo. "Ďakujeme svedkom, že kontaktovali po výzve políciu," poďakovala policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy