Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodič v Košiciach zrazil na priechode 3-ročného chlapca, utrpel ťažké zranenia
Zdielať na
Krimi

Vodič v Košiciach zrazil na priechode 3-ročného chlapca, utrpel ťažké zranenia

KOŠICE / Len trojročného chlapčeka zrazil vodič zo Zvolena. Táto vážna dopravná nehoda sa stala v utorok podvečer v Košiciach. Chlapec sa s otcom a súrodencami vracal z gymnastického krúžku.

Skupinka rodičov po skončení krúžkov s deťmi čakala pred priechodom pre chodcov niekoľko minút. "Približne 10 sekúnd pred nehodou, prechádzali okolo priechodu policajti, ktorým som zamávala aby zastavili auto. My sme totiž už niekoľko minút stáli pred priechodom pre chodcov a nedokázali sme prejsť cez cestu, keďže je tam zlé svetlo a nič nie je vidieť," spomína na okolnosti pred nehodou svedkyňa.

Vodič Toyoty zachytil 3 ročného chlapca na priechode pre chodcov. Podľa svedkov išiel veľmi rýchlo. "V momente, keď sme sa pohli cez priechod a keď to vyzeralo, že to auto brzdí, tak malý chlapček zrýchlil krok a v tom momente ho zrazilo auto," opisuje udalosti svedkyňa.

Vážne zranenia

Svedkovia okamžite privolali záchranárov. Podľa hovorkyne košickej záchranky Andrei Kočišovej dieťa utrpelo mnohopočetné závažné poranenia, bolo v bezvedomí. Po stabilizovaní životne dôležitých funkcií bolo transportované v umelom spánku na kliniku úrazovej chirurgie.

"Dieťa utrpelo niekoľko vážnych zranení, ktoré si vyžadovali operáciu, v súčasnosti je v stabilizovanom stave a je udržiavané v umelom spánku," upresnila zdravotný stav zraneného dieťaťa hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice.

Polícia už začala nehodu vyšetrovať. "Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví," uviedol policajný hovorca Alexander Szabó.

Časté nehody

Podľa polície vodič pre jazdou nepil. Svedkyňa incidentu pre televíziu JOJ povedala, že vodič auta išiel veľmi rýchlo. Od začiatku roka došlo v Košiciach už k niekoľkým nehodám s účasťou chodcov.

"Príčina a miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. V tejto súvislosti polícia opäť vyzýva vodičov ako aj nemotorových účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách, aby dodržiavali dopravné predpisy a dbali na svoju bezpečnosť," dodal policajný hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy