Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kamión preletel cez zastávku v Tomášove a zdemoloval škôlku
Zdielať na
Krimi

Kamión preletel cez zastávku v Tomášove a zdemoloval škôlku

SENEC / V Tomášove sa stala vážna nehoda. Kamión tu narazil do osobného auta a potom tesne popri zastávke vletel do skladu materskej školy. Budova sa následne zrútila.

"Je to katastrofa, lebo je tu škôlka, je tu autobusová zastávka, takže mohla sa stať ešte väčšia tragédia," opisuje jeden zo svedkov.

"Rýchlo sme vybehli von skontrolovať, čo sa stalo, ja som hneď volal 150-tku," hovorí veliteľ dobrovoľného hasičského zboru v Tomášove.

Strhol volant

Podľa svedkov vodička osobného auta nezastavila na STOP-ke a vošla do cesty prichádzajúceho kamióna.

"Nedala mu prednosť a on strhol volant, aj auto rozbil a potom strhol volant. Miesto toho, aby do nej napálil, tak strhol volant," hovorí svedok.

Vodič nákladiaka chcel zabrániť tragédii, malé auto by totiž zvalcoval. Pri vyhýbaní sa ho ale aj tak zachytil, 55-ročná žena vyviazla bez zranení. Odniesli si to iba plechy auta.

Cez zastávku do škôlky

Po mokrej ceste sa kamión rútil na zastávku. Prístrešok minul len o centimetre. Chvíľu predtým odtiaľ ľudia nastúpili do autobusu.

"Dve minúty predtým odišiel autobus,"
hovorí svedok.

Ťahač s prázdnym návesom potom prerazil oplotenie materskej škôlky a narazil do murovanej budovy skladu. Vodič vyviazol len s ľahšími zraneniami.

"Tridsaťsedemročného muža záchranári po ošetrení transportovali s poranením kolena a ramena do Univerzitnej nemocnice v Ružinove,"
informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

V troskách skladu bol okrem papiera do zberu, aj nový nábytok, počítače a hračky, ktoré plánovali umiestniť do materskej škôlky, ktorú práve rekonštruujú.   

"Keby nebolo tam to lešenie, tak je v jedálni vo vnútri," hovorí svedok.

Komplikovaný zásah

Počas vyťahovania kamióna policajti uzavreli cestu z oboch strán a dopravu odkláňali po vedľajších cestách.

Na miesto dorazila špeciálna odťahovka. Vytiahnuť stroj späť na cestu nebolo jednoduché. Na podvozku sa vzpriečili stĺpy z plota.

Až po ich odrezení dokázali kamión vytiahnuť, no vážne poškodený sklad sa následne zrútil.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy