Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragický návrat z nákupov. Pri nehode zomreli manželia a dcéra
Zdielať na
Krimi

Tragický návrat z nákupov. Pri nehode zomreli manželia a dcéra

LIPTOVSKÁ OSADA / Pri nehode neďaleko Liptovskej Osady zomreli manželia a 17-ročná dcéra. Osobné auto sa pri šmyku zrazilo s tureckým kamiónom.

Rodina zo Sliača sa vracala z nákupov v Poľsku. Len niekoľko kilomterov za Liptovskou Osadou sa Fiat v tiahlej zákrute dostal do šmyku. Vodič tureckého kamióna, ktorý išiel v protismere hovorí o sekundách.

Zrážke nedokázal zabrániť

Podľa vlastných slov už zrážke nedokázal zabrániť. "Oproti išlo auto. Narazilo do zvodidiel a auto odhodilo do môjho pruhu. Auto vyletelo do priekopy, nič sa nedalo robiť," hovorí Joshku.

"Štyridsaťročný vodič šoféroval osobné motorové vozidlo v smere od Ružomberka na Banský bystricu. Z doteraz presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s nákladným motorovým vozidlom. Auto odhodilo do priekopy vedľa cesty, kde sa prevrátilo na strechu," uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Auto na streche

Silný náraz auto úplne zdemoloval. O ťažkom zásahu hovorili aj hasiči, mŕtve telá manželov museli z auta vystrihnúť. Až potom zistili, že na zadných sedadlách bola aj ich dcéra. 

"Po príchode na miesto záchranári žiaľ už len skonštatovali, že 40- ročného muža, 39- ročnej ženy a 17- ročnej dievčiny, utrpeli devastačné poranenia, ktoré boli nezlúčiteľné so životom," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Do kolízie sa dostalo aj ďalšie auto, vodič strhol volant aby zabránil zrážke. Posádke sa našťastie nič nestalo. V opatere lekárov však skončil turecký vodič kamiónu, ktorý po zrážke skolaboval.

Pozrite si reportáž:

Po manželoch a 17-ročnej Lívii zostal 21-ročný brat. Na Sliači za nimi známi a kamaráti smútia:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy