Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Peter sa v protismere zrazil s kamiónom a zomrel
Zdielať na

Peter sa v protismere zrazil s kamiónom a zomrel

HORELICA / Jednu obeť si vyžiadala utorková nehoda, ktorá sa stala pred vjazdom do tunela Horelica v okrese Čadca. Štyridsaťdeväťročný vodič Fabie prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s protiidúcim poľským kamiónom.

Vodič škodovky pred tunelom Horelica prešiel do protismeru a vletel priamo pod kolesá prichádzajúceho kamióna.

Za volantom Fabie sedel 49-ročný Peter, poľský kamionista sa mu snažil vyhnúť a natlačil sa na zvodidlá, no aj napriek tomu zrážke zabrániť nedokázal. Peter zostal v aute zakliesnený, kým ho hasiči strihali ešte s nimi komunikoval.

Znížená rýchlosť

S ťažkými zraneniami ho previezli do kysuckej nemocnice v Čadci, kde aj napriek veľkej snahe zdravotníckeho personálu na následky zranení zomrel.

"Bol okamžite operovaný, mal viacnásobné poranenia hrudníka, ktoré boli veľmi vážneho charakteru, krátko po operácii pacient zomrel aj napriek maximálnemu úsiliu nášho operačného tímu," povedal riaditeľ nemocnice Martin Šenfeld.

V nedeľu pritom na ceste 1/11 osadili nové zvislé dopravné značenie, zákaz otáčania a znížili maximálnu povolenú rýchlosť z 80 na 60. Dôvodom týchto zmien boli práve vážne dopravné nehody, ktoré sa v tomto úseku za posledný rok stali.

Pozrite si reportáž redkatorky Andrey Lukoničovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy