Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragédia počas poľovačky. Pri obci Hrochoť zahynul 56-ročný poľovník
Zdielať na

Tragédia počas poľovačky. Pri obci Hrochoť zahynul 56-ročný poľovník

BANSKÁ BYSTRICA / V lesoch pri obci Hrochoť zahynul 56-ročný poľovník. Jeho kamaráti počuli výstrel a muža našli ležať v húštine. Podľahol strelnému poraneniu hrudníka. Na veľkej poľovačke na diviaky bolo v tom čase zhruba 70 poľovníkov. Polícia na mieste dlhé hodiny zaisťovala stopy.

Tragédia sa stala v ťažko prístupnom teréne pri obci Hrochoť v okrese Banská Bystrica. Na miesto nešťastia bolo ťažké dostať sa terénnymi autami. Lekára, hasičov aj policajtov odviezli do lesov nad obcou na štvorkolke.

V strmom teréne sa šmýkalo na blate. Záchrannú akciu rozbehli potom čo poľovníkovi kamaráti začuli výstrel. "Ja som počul jednu ranu a potom už len krik," povedal jeden z poľovníkov.

Päťdesiatšesť ročný Miroslav aj napriek okamžitej záchrannej akcii zraneniam podľahol. Skonal v náručí kamaráta, ktorý tam pribehol ako prvý. "Zavolali na mňa, aby som rýchlo zavolal záchranku. Ja som ani nevedel, čo sa vlastne deje," dodal jeden z poľovníkov.

Smrteľné poranenie

"Záchranári, žiaľ, už len skonštatovali, že 56-ročný muž utrpel strelné poranenie v oblasti hrudníka, ktoré bolo nezlúčiteľné so životom," uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Poľovačku okamžite zrušili. Šokovaní chlapi sa z lesa postupne vracali na miesto odkiaľ ráno vyrážali. Tragédia sa stala chvíľu potom ako poľovačka oficiálne začala. Polícia teraz preveruje všetky možnosti, za ktorých sa nešťastie mohlo odohrať.

"Policajti to vyšetrujú, čakáme na výsledok. Čo sa bude ďalej diať, či budú brať vzorky z pušiek. Zatiaľ nevieme, či sa postrelil sám alebo ho postrelil niekto iný,"
povedal pre televíziu JOJ jeden z poľovníkov.

Okolnosti nešťastia

Bola to hosťovská poľovačka na diviaky, na ktorú si členovia miestneho poľovného združenia pozvali aj hostí. Zosnulý Miroslav bol podľa ostatných poľovníkov v dobrej nálade, do lesa sa tešil. Mal na sebe oblečenú reflexnú vestu a v húštine robil nadháňača.

Policajti na mieste dlhé hodiny zaisťovali stopy, postupne budú musieť vypočuť všetkých, ktorí sa poľovačky zúčastnili. Zbrane pošlú na expertízu. Podľa informácii televízie JOJ zo zbrane, ktorú našli vedľa obete strela nevyšla.

"Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla hovorkyňa Krajskej polície v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová. Mohlo ísť o nešťastnú náhodu, nesprávnu manipuláciu so zbraňou, či odrazenú guľku. Skoro ráno bola navyše v lese hustá hmla a tým pádom znížená viditeľnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy