Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poslanec zrazil srnu a naložil ju do kufra. Pre pytliactvo prišiel o kreslo
Zdielať na

Poslanec zrazil srnu a naložil ju do kufra. Pre pytliactvo prišiel o kreslo

VEĽKÉ KAPUŠANY / Mestský poslanec z Veľkých Kapušian (okres Michalovce) Attila Ilko má problém. Pre pytliactvo prišiel o poslanecké kreslo. Navyše dostal päťstoeurovú pokutu.

"Ja Vás poprosím, aby ste opustili stoličku a môžete si sadnúť medzi občanov," vyzval primátor mesta Veľké Kapušany Peter Petrikán poslanca Ilka, keď si sadol na stoličku, ktorá mu už nepatrila.

Päťsto eur

Za stratou mandátu je previnenie poslanca. "Odsúdením za úmyselný trestný čin. Poslanec Ilko bol odsúdený za trestný čin pytliactva. Dostal 500 eur pokutu," uviedol Petrikán.

Ilko na výzvu primátora mestské zastupiteľstvo opustil. Vzdať sa ale v úmysle nemá.

"Máme zato, že zo strany obecného zastupiteľstva došlo k nesprávnemu výkladu zákona o obecnom zriadení," uviedol obhajca poslanca Peter Majerník.

Prečin pytliactva

Po dopravnej nehode, pri ktorej zrazil srnu, naložil zviera do svojho auta, čím sa dopustil prečinu pytliactva. Dostal trest - 500-eurovú pokutu.

"V zmysle trestného zákona k zahladeniu peňažného trestu dochádza jeho vykonaním. Nakoľko doktor Ilko peňažný trest uhradil, hľadí sa na neho ako keby nebol odsúdený," dodal Majerník.

"To, že sa neskôr ten trest zahladí, nemá v tejto právnej kvalifikácii absolútne žiaden význam," konštatuje prednosta mestského úradu Veľké Kapušany Juraj Gyimesi.

Poslanec prišiel o svoj mandát po tom, čo zrazil srnu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy