Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Poľovníci ulovili jelenicu zakázaným spôsobom, chytili ich policajti
Zdielať na
Krimi

Poľovníci ulovili jelenicu zakázaným spôsobom, chytili ich policajti

ŠIMONOVCE / Ladislav a Alexander sú poľovníci. Postupy počas lovu sú im obom dobre známe. Počas poslednej poľovačky ale podľa polície porušili zákon. Ulovenú jelenicu chytili zakázaným spôsobom.

"Pomocou umelého osvetlenia, čo je zakázaný spôsob lovu, ulovili približne 80-kilovú jelenicu," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

S mŕtvym zvieraťom naloženým na aute dvojicu mužov pri odchode z lesa zastavili rimavskosobotskí kriminalisti.

Založená plomba

Jelenica navyše nemala založenú plombu, ktorou musí poľovník zastrelené zviera označiť ešte pred manipuláciou.

"To, že nezaložili značku zveri, spôsobuje vážne podozrenie, že tú zver chceli na seba neoprávnene previesť," ozrejmuje riaditeľ kancelária Slovenského poľovníckeho zväzu Imrich Šuba.

Poľovnícky zväz Argali

Muži spôsobili škodu poľovníckemu zväzu Argali. Ladislav pritom v združení pôsobí ako poľovný hospodár. On dozerá na dodržiavanie zákonnosti pri výkone práv poľovníctva.

Obidvoch policajti zadržali a obvinili z prečinu pytliactva. Stíhajú ich na slobode. "Ladislavovi hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov, Alexandrovi na 6 mesiacov až 3 roky," dodáva Faltániová.

Predseda poľovníckeho združenia Argali sa k obvineniu kolegov nevyjadruje.

Boj proti pytliactvu

Riaditeľ kancelárie Slovenského poľovníckeho zväzu takéto počínanie ale odsúdil. "Je zarážajúce, že poľovný hospodár a ďalší poľovník sa dopustia takýchto vážnych previnení," povedal Šuba.

"Boj proti pytliactvu a zbaviť sa všetkých tých, ktorí nám robia zlé meno, to je jedna z našich absolútnych priorít," dodal.

Z poľovníkov pytliaci, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy