Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Poľovníci strieľali na bažanty, no zranili Darinu (53)
Zdielať na

Poľovníci strieľali na bažanty, no zranili Darinu (53)

Broky poľovníkom, ktorí práve v sobotu strieľali vo Svätoplukove na bažanty, preleteli až do rodinného domu. Na dvore bolo v tom čase množstvo ľudí, medzi nimi aj deti, pretože tam mali práve zabíjačku. Jeden z brokov napokon preletel cez okno do kuchyne a zasiahol 53-ročnú ženu...

Ľudia sa kryli ako na vojne

Poľovníci údajne strieľali v miestach iba niekoľko metrov za rodinným domom. "130 alebo 150 metrov, to presne neviem odhadnúť, poľovali na bažantov," komentoval majiteľ domu Radoslav Benčík. "My sme si tu všetci dali hrnce na hlavy a sme sa tu schovávali ako za vojny."

Pokojnú zabíjačku totiž prerušila spŕška brokov, ktoré vleteli až do dvora. Vonku stáli dospelí aj deti a spočiatku nechápali, o čo ide. "Ja som tu bol pri kotli, tak som sa rýchlo schoval, ľahol som si na zem," hovoria prítomní. "Dala som si hrniec na hlavu."

Poľovníci strieľať neprestali

Jeden z brokov vletel cez otvorené okno až do kuchyne. Vo vnútri boli ženy, ktoré pripravovali mäso. "Zasiahlo ma to do ruky, nemám to veľmi poškodené, ale ide o to, že som sa zľakla a mohlo sa to stať, že by mi do oka strelil," upozornila postrelená žena, pani Darina. Viaceré broky sa našli na dvore aj v kuchyni.

"Ako sme počuli tú prvú streľbu, išli sme za nimi. Sme im mávali, nech prestanú a oni ďalej strieľali!" Poľovníci sa k prípadu nechceli vyjadriť. Mimo kamery nám však povedali, že dodržali všetky predpisy. Išlo vraj iba o zablúdené broky, ktoré nemohli nikomu ublížiť. "Prípad sme zadokumentovali ako priestupok proti zbraniam a okolnosti vyšetrujeme," informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy