Jasno
17°
Bratislava
Policajti postrelili Tomáša (21). Bez príčiny?!
Zdielať na

Policajti postrelili Tomáša (21). Bez príčiny?!

Muži boli podľa chlapca neoznačení, nevedel o koho ide. Bál sa, že mu chcú ublížiť, preto dupol na plyn. Policajti však naňho mali ešte aj vystreliť. 21-ročný Tomáš tak skončil s dvoma strelnými poraneniami v nemocnici a trestným oznámením na krku...

Nevidel majáky, tak dupol na plyn

"Ruky mi prestrelil a z hlavy mi vyberali črepy... Som sedel v aute, cúval som pred nimi. On vyskočil z auta, strieľal rovno po mne... Bál som sa, že ma niekto chce zbiť, že útočí na mňa," spomína na strašnú noc Tomáš. O tom, že ho prenasledujú policajti, vraj vôbec nevedel. Videl tmavé auto, ktorého posádka ho chcela zastaviť. Nevidel ani majáky a mal strach, že ho niekto chce napadnúť.

Po streľbe zostali v čelnom skle dve diery. Auto preto previezli na expertízu do Slovenskej Ľupče. Tomáš zase skončil na úrazovej chirurgii s čistým priestrelom ruky. Že po ňom strieľali policajti, sa dozvedel až v nemocnici.

Policajti sa bránia, začali trestné stíhanie

Podľa našich informácií chceli auto zastaviť pracovníci kriminálky, ktorí na bežne označených autách nejazdia. V uliciach prebiehala akcia zameraná na krádeže áut. Tomáša chceli preto skontrolovať. Údajne do nich začal cúvať potom, čo ho vyzvali, aby zastavil.

Okolnosti streľby preveruje Inšpekcia Ministerstva vnútra SR. podľa našich informácií však začala polícia v tomto prípade aj trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy