Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Napodobnili strelca z Devínskej, dostali podmienku
Zdielať na

Napodobnili strelca z Devínskej, dostali podmienku

Partia mladíkov z Rybian sa asi pred rokom inšpirovala strelcom z Devínskej Novej Vsi. So slúchadlami na ušiach a samopalom v rukách strieľali po dedine. Bola to síce len cvičná zbraň na slepé náboje, to ale vystrašení dedinčania netušili. Mladíkov spacifikovali policajti. Odvtedy majú opletačky so zákonom a v pondelok sa ocitli pred súdom v Bánovciach nad Bebravou.

Na nikoho sme nemierili

Mladíci inšpirovaní šialencom z Devínskej Novej Vsi, ktorý zastrelil siedmych ľudí sa zabávali so samopalom v ruke. Na ušiach mali aj slúchadlá. "Také, aké mal ten z Devínskej," tvrdí svedkyňa streľby.

"Strieľali do vzduchu, do zeme a ešte si ho aj podávali medzi sebou," dodáva ďalší svedok. Strelec však tvrdí toto. "Na nikoho sme nemierili." Ľudia v dedine pred nimi utekali a od strachu zatvárali okná. "Do toho samopalu sa ani ostré náboje nedajú dať, je to cvičná zbraň," hovorí obžalovaný.

Policajti ich mohli aj zastreliť

To ale nikto nevedel. Netušili to ani policajti, ktorí ich mohli pokojne zastreliť. Všetci skončili v putách. Teraz majú opletačky so zákonom. "Dvom z obvinených bol uložený trest odňatia slobody vo výmere šiestich mesiacov, s podmienečným odkladom výkonu trestu odňatia slobody na 12 mesiacov," informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Michal Turák.

Ďalší dvaja dostali štvormesačnú podmienku. Keďže jeden z nich v čase streľby v podmienke bol, súd mu vymeral štvormesačné väzenie. Okamžite podal odpor. V pondelok sa obhajoval pred sudkyňou okrasného súdu v Trenčíne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy