Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Padli obvinenia za vraždu Deáka. Zadržali štyri sýkorky
Zdielať na

Padli obvinenia za vraždu Deáka. Zadržali štyri sýkorky

Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite obvinil v prípade vraždy Romana Deáka päť členov zločineckej skupiny známej pod menom sýkorovci, štyroch členov skupiny zadržali.

"Ide o osoby najvyššieho člena skupiny a jemu priamo podriadených členov, ktoré dlhodobo od roku 1999 pôsobia v zločineckej skupine," informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Za vraždu Deáka

Osoby boli obvinené aj z trestného činu vraždy Romana Deáka, ktorý bol zavraždený 20. októbra 1999 v Bratislave. Róbert L. bol obvinený za zorganizovanie vraždy Romana Deáka, Jurij F. a Ivan C. za priame vykonanie vraždy a Martin B. a Martin K. za pomoc na vražde. Páchatelia Deáka zastrelili 19 strelami zo samopalu a pištole.

Na Róberta L. a Martina B. sú už v iných trestných konaniach Špecializovaným trestným súdom vydané medzinárodné a európske zatýkacie rozkazy. "Sú na úteku, pritom Martin B. bol ako riadiaci článok štruktúry skupiny pôsobiacej najmä v Senci a v okolí Špecializovaným trestným súdom už odsúdený na 24 rokov odňatia slobody, rozsudok zatiaľ nenadobudol právoplatnosť," dodala Baloghová.

Troch obvinených zadržali policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite v spolupráci s Útvarom osobitného určenia. V rámci policajnej akcie zameranej na boj so zločineckými skupinami bol zadržaný aj ďalší člen zločineckej skupiny sýkorovci Dávid T., ktorý je okrem obvinenia z členstva v zločineckej skupine stíhaný aj za obzvlášť závažný zločin hrubého nátlaku ako aj zločin vydierania.

Domové prehliadky v Bratislave a okolí

Policajti vykonali domové prehliadky v Bratislave a okolí a ďalšie procesné úkony. "V súčasnosti vyšetrovateľ spracováva podnet pre prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na podanie návrhu na vzatie štyroch obvinených do väzby (Jurij F., Ivan C., Martin K., Dávid T.)," uzavrela Baloghová s tým, že všetkým obvineným hrozí výnimočný trest odňatia slobody.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy