Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Sýkorovci na súde. A šéf Kýbel vraj ukrytý v Brne
Zdielať na

Sýkorovci na súde. A šéf Kýbel vraj ukrytý v Brne

Špecializovaný trestný súd sa zaoberal bratislavským podsvetím. Senát vypočul mužov, ktorých polícia považuje za členov zločineckej skupiny sýkorovcov. Tí čelia obžalobe z prípravy vraždy, vydierania či zosnovania zločineckej skupiny. Ich šéf prezývaný Kýbel sa mal skrývať v Brne. Informoval o tom denník SME.

Vypovedala štvorica mužov

"Ja nič, ja muzikant..." V tomto duchu sa niesol proces s údajnými členmi bratislavského podsvetia. Potom, čo včera dvaja obžalovaní schválili dohodu o vine a treste, zostalo v procese 8 mužov. Polovicu z nich si senát predvolal na výsluch.

Štvoricu mužov priviezol do Pezinka autobus priamo z Ústavu na výkon väzby v Ilave. V máji vypovedali v kauze prípravy vraždy ďalšieho člena skupiny Martina H., prezývaného Rezeň. Teraz ich senát vypočúval v súvislosti s novou obžalobou: založenie zločineckej skupiny, vydieranie, výpalníctvo či ničenie baru.

Jeden z údajných šéfov skupiny, 41-ročný podnikateľ Ladislav B., všetky obvinenia odmieta. Vraj je zhrozený z toho, čo je napísané v obžalobe. K slovu sa dostal aj Juraj B., majiteľ pizzerie a tichý spoločník taxislužby. Ten tiež všetko popiera.

Kýbel ukrytý v Brne

Medzinárodne hľadaný Róbert L., označovaný za najvyššieho bossa gangu sýkorovcov, žil donedávna v Brne. Vyplýva to zo zistení bezpečnostných zložiek, o ktorých podľa informácií SME existujú aj písomné záznamy. Tie vznikli ešte predtým, ako súd na neho vydal zatýkací rozkaz. Zadržať sa ho stále nepodarilo. V súčasnosti sa zdržiava na neznámom mieste.

Únos, hrubý nátlak, výpalníctvo, ale aj kšeftovanie s falošnými diaľničnými známkami. To sú zrejme najzávažnejšie skutky, ktorých sa takzvaní sýkorovci podľa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku dopustili v rokoch 2007 až 2010.

V pondelok sa k výpalníctvu priznal jeden z obžalovaných, ktorý sa s prokurátorom dohodol na treste vo výmere 6 rokov a 10 mesiacov. Ďalší podnikateľ, ktorý si mal objednať podpálenie dvoch vozidiel v Petržalke, dostal 7 mesiacov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy