Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Proces v kauze výpalného u Matúša opäť odročili
Zdielať na

Proces v kauze výpalného u Matúša opäť odročili

V Bratislave opäť pokračoval súd s bandou známou ako sýkorovci. Jej členovia mali pred rokmi dobiť zákazníkov bratislavskej krčmy u Matúša a jej majiteľa nútiť platiť výpalné. Sýkorovcov polícia pochytala pri rozsiahlej akcii ešte v roku 2010.

Sudkyňa Okresného súdu Bratislava III musela opätovne odročiť hlavné pojednávanie s piatimi obžalovanými mužmi, považovanými za členov bratislavskej skupiny sýkorovcov v kauze vyberania výpalného.

Medzi obžalovanými je aj František B., považovaný za jedného z troch hlavných žijúcich bossov tejto skupiny. V prípade dokázania viny im hrozí sedem až 12 rokov väzenia.

V procese sa bude pokračovať 8. marca, keď dôvodom dnešného odročenia bolo, že jeden z obžalovaných - Karol K. sa na pojednávanie nedostavil. Počas uplynulého víkendu sa mal dopustiť trestného činu útoku na verejného činiteľa, keď mal napadnúť príslušníkov polície.

František B., Filip P., Peter D., Martin H. a Karol K. mali podľa obžaloby vyberať poplatky za ochranu v dnes už neexistujúcej krčme U Matúša v Bratislave. Obžalovali ich z hrubého nátlaku. Naposledy sa v tomto prípade pojednávalo v októbri.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy