Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Poľovník Ján (†72) si sadol do auta, guľovnica mu prestrelila hlavu
Zdielať na

Poľovník Ján (†72) si sadol do auta, guľovnica mu prestrelila hlavu

MALÉ KOSIHY / Veľká tragédia sa stala v obci Malé Kosihy pri Štúrove (okr. Nové Zámky). Po poľovačke si do auta sadal sedemdesiatdvaročný Ján na miesto spolujazdca a medzi nohy si položil dve guľovnice. Jedna z nich vystrelila a prestrelila mu hlavu.

Ján si po poľovačke sadal do auta a v rukách držal dve brokovnice. Keď zatvoril dvere, zaznel výstrel. "Počul som nejaký výstrel, potom obrovský krik," opisuje obyvateľ Malých Kosíh.

Neodborná manipulácia

"K výstrelu došlo pravdepodobne neodbornou manipuláciou so zbraňou. Sedemdesiatdvaročný muž utrpel devastačné poranenia hlavy nezlúčiteľné so životom. Poverený policajt začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla hovorkyňa nitrianských krajských policajtov Božena Bruchterová.

TV JOJ



Ján bol členom miestneho poľovníckeho združenia. So svojim najlepším kamarátom, Zoltánom, ktorý bol v revíri Malých Kosíh len na poľovníckej hosťovačke, sa aj v sobotu vybrali na lov.

Prečo si po poľovačke uložili do auta nabité a podľa našich informácií nezaistené zbrane nevedno.

Kamarát bol v šoku

Zoltán, ktorý sa stal svedkom smrti kamaráta, zostal úplne v šoku. Ešte aj hodinu po hroznej nehode sa mu nohy doslova podlamovali. "Boli veľmi veľkí kamaráti. Keď som počul následne ten krik, tak som ešte uvažoval, čo to vôbec mohlo byť," dodáva obyvateľ obce.

"Každý ho poznal, že bol skromný chlapík, žiadne konflikty nemal v živote, samovražda to nebola, oni s týmto pánom boli obrovskí kamaráti, takže ani vražda," dodáva obyvateľ Malých Kosíh.

Príčiny tragédie, pri ktorej prišiel o život poľovník z viac ako 30 ročnou skúsenosťou preveria experti.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy