Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pri streľbe na diskotéke zomrel mladý muž (†23)
Zdielať na
Krimi

Pri streľbe na diskotéke zomrel mladý muž (†23)

VYSOKÉ MÝTO / Pred diskotékou v českom meste Vysoké mýto sa strieľalo. Po konflikte a následnej streľbe zomrel 23 ročný ochrankár a jeho 25 ročný brat bojuje v nemocnici o život. Podľa starostu mal strieľať mestský policajt, ktorý bol opitý.

K podniku prišli v nočných hodinách traja opití muži a domáhali sa vstupu dovnútra. Jeden z nich bol mestský policajt, ktorý sa podľa českých médií dožadoval vstupu na diskotéku bez zaplatenia. To ochranka odmietla a nechcela ich pustiť. "Videl som, že traja chlapi nechceli zaplatiť vstupné. Hádali sa tam," opisuje svedok. 

K bráne prišiel aj majiteľ podniku a zopakoval im opäť to isté.  Medzi tým ochranka volala políciu a tak sa trojica dala na útek. Ochrankár, 23 ročný Radek sa rozbehol za nimi. Práve mestský policajt, ktorý nebol v službe si ho všimol, otočil sa a vystrelil. K mladíkovi dobehol jeho straší brat Lukáš. Chcel mu pomôcť, ale policajt vystrelil aj na neho.

Zachraňoval kamaráta

Streľbu počuli aj obyvatelia panelákov. "Počul som dve rany. Priateľka videla, že tam niekto spadol. Počula výstrely a videla, že mu dávali umelé dýchanie," opisuje jeden z obyvateľov paneláka. Má zdravotný kurz, preto sa rýchlo obliekol a utekal na ulicu, aby pomohol. Ani len netušil o koho ide. "Ležal tam môj najlepší kamarát. Bezmocne tam ležal v krvi," spomína na hrozný pohľad.

Policajti miesto ihneď zabezpečili.

Záchranári mladému mužovi už nedokázali pomôcť a jeho brata v kritickom stave previezli do nemocnice. Polícia dvoch z trojice mužov zadržala a taktiež zaistila aj zbraň, ktorú podrobili expertíze. Mužov v súčastnosti vypočúvajú.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy