Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dopravný policajt mal pytliačiť. Strieľal sto metrov od domov
Zdielať na

Dopravný policajt mal pytliačiť. Strieľal sto metrov od domov

HRABUŠICE / Poľovníci z Hrabušíc mali už dlhšie podozrenie aj nepriame dôkazy, že v revíri pri Betlanovciach niekto pytliači. Ide o policajta z popradského dopravného inšpektorátu. Muž podľa poľovníkov pravdepodobne nelegálne lovil minimálne trikrát.

Pytliaka usvedčili krvavé stopy zo zastrelenej zvery, ktoré sa tiahli niekoľko metrov. "Máme takých chlapov, keď padne rada, ktorí nás informujú. Dvakrát sme sem išli na prázdno. Nenašli sme nič, len stopy na tráve," hovorí poľovný hospodár z Hrabušíc Rudolf Lučivjanský. 

Streľba za domom

Tentokrát pytliaka vypátrali. Poľovníci si počkali, kým naloží zver na vozík a potom zistili, kde býva. Prípad ihneď prevzali policajti. "Strieľal ani nie sto metrov od domu. A keď s gušovnicou strelíš, tak to nie je sranda. To je rana ako na fronte," hovorí Lučivjanský.

Spišskonovoveskí policajti na prípade pracovali takmer dva dni. V mužovom dome našli rozporcované mäso a krvavé stopy. Dôkazy zaisťovali do sobotného poobedia.

"Prípadom sa už zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin pytliactva. V súčasnej dobe prebiehajú procesné úkony," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Neprišiel do práce

Podľa informácií TV JOJ ide o muža, ktorý pracoval ako dopravný policajt na popradskej evidencii dokladov. V pondelok už nebol v práci.

Popradský dopravný policajt sa dopustil aj ďalšieho porušenia zákona, keďže strieľal na mieste nie na tom určenom. "Na polovné účely môžeš dvesto metrov od obytného priestoru strieľať. Neexistuje žiadna výnimka," uviedol Lučivjanský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy