Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Razia pri Prievidzi: Odhalili pytliakov s nelegálnou pálenicou!
Zdielať na

Razia pri Prievidzi: Odhalili pytliakov s nelegálnou pálenicou!

PRIEVIDZA / Zločin nedovoleného ozbrojovania, obchodovania so zbraňami, prečin pytliactva a nedovolená výroba liehu. Tieto obvinenia majú na krku dvaja muži z Radobice v okrese Prievidza. Podľa informácií ktoré mali policajti k dispozícii muž pytliačili v horách nad dedinou niekoľko rokov. Nakoniec im klepli po prstoch. Teraz im hrozí osem rokov za mrežami.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Prievidzskí policajti robili v Radobici pri Prievidzi niekoľko domových prehliadok a boli úspešní. Našli zbrane, náboje a nelegálnu pálenicu. Niekoľko týždňov mali informácie, že v lesoch nad dedinou pytliačia dvaja muži. Prípad teda rozpracovali a počas "domoviek" išli na istotu.

"Kriminalisti pri domových prehliadkach našli a zaistili guľové zbrane, komponenty zbraní a náboje," upresnila hovorkyňa Krajskej polície v Trenčíne Elena Antalová. Viac ako sto nábojov a zbrane mali obaja muži nelegálne. "Často ich ľudia videli chodiť do lesa so zbraňou," uviedla miestna obyvateľka.

Ozbrojení pytliaci

"Nájdená dlhá guľová zbraň a strelivo bola používaná na neoprávnený zásah výkonu poľovníctva. Taktiež bola ňou bez povolenia lovená zver," dodala Elena Antalová.

Muži mali steny vo svojich domoch plné trofejí. Policajtom ale tvrdili, že oni tieto zvieratá nezastrelili. "Policajti našli a zaistili jelenie a srnčie lebky s parohami," upresnila policajná hovorkyňa.

Nelegálna pálenica

Napriek tomu, že kriminalistov zaujímali predovšetkým zbrane a náboje, našli ešte oveľa viac. V jednej budove muži tajne pálili alkohol. Podľa policajnej hovorkyne Antalovej policajti našli aj zariadenie na výrobu liehu. "K zadržaným mužom chodievali cudzie autá so sudmi na kvas," potvrdila obyvateľka obce.

Muži sa vyhovárali a zatĺkali. Policajti majú však v rukách množstvo dôkazov, ktoré hovoria jasne. Obaja páchali trestnú činnosť. "Kriminalisti pri domových prehliadkach zabezpečili toľko dôkazov, aby boli čoskoro obvinené konkrétne osoby," uviedla Elena Antalová. Obom mužom hrozí, že čoskoro skončia za mrežami. Stráviť tam môžu až osem rokov.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy