Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Kontrola vodiča Emila (48) sa zmenila na drámu
Zdielať na

Kontrola vodiča Emila (48) sa zmenila na drámu

PARTIZÁNSKE / Policajtov z Partizánskeho zavolali medzi obce Bošany a Nedanovce ľudia, ktorí videli auto pohybujúce sa z jednej strany cesty na druhú. Tušili, že vodič je opitý a navyše videli, že má na sedadle zbraň. Hliadka prišla o pár minút na miesto. Auto stálo vedľa cesty.

Museli strieľať

"Vodič dal dolu okienko, dvakrát vystrelil do vzduchu, pridal plyn a začal unikať," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Policajti ho začali okamžite prenasledovať. Použili niekoľko výziev, aby zastavil. Muž za volantom ale neustále pridával a ohrozoval ostatných šoférov.

Policajti sa preto rozhodli strieľať. Najskôr do vzduchu. To však nepomáhalo, a preto namierili na auto. "Strelili mu tri náboje do auta," dodáva Antalová. Policajtom sa vodiča podarilo zastaviť až desať kilometrov pred Nitrou.

2,02 promile alkoholu

Keď zastavil, zamkol sa v aute. Von vyšiel asi až po desiatich minútach. Policajti mu dali putá a fúkať. "Muž mal v dychu 2,02 promile alkoholu," pokračuje hovorkyňa. Vzápätí mu prehľadali auto. Našli zbrane a množstvo nábojov. Tie mal rozsypané v celom aute.

Podľa našich informácií 48-ročný Emil podniká v Topoľčanoch. Okrem iného sa zaoberá aj predajom zbraní. Policajti ho eskortovali do cely predbežného zadržania. V najbližších hodinách by mal ísť pred sudcu. "Keď vytriezvie, tak mu hrozí obvinenie z prečinu ohrozovania pod návykovou látkou," hovorí Antalová.

2,02 promile ale nie je nič oproti tomu, akú hladinu alkoholu v krvi namerali tento týždeň policajti šoférovi zo Starej Turej. 48-ročný Štefan nafúkal neuveriteľných štyri a pol promile. Policajti okamžite muža previezli na lekársku prehliadku a následne na policajnú stanicu. VIAC SI PREČÍTAJTE TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy