Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Poľovník (54) postrelil kamaráta (36)! Pomýlil si ho s diviakom
Zdielať na

Poľovník (54) postrelil kamaráta (36)! Pomýlil si ho s diviakom

Policajti vo Veľkom Krtíši vyšetrujú prípad zraneného poľovníka. Toho nešťastnou náhodou postrelil brokovnicou jeho kolega. Nešťastie sa stalo v kukuričnom poli pri obci Senné, odkiaľ chceli poľovníci vyduriť diviaky.

Bolo skoré ráno, keď 54-ročný poľovník započul z kukuričného poľa šuchot.  Poľovník, ktorého v minulosti už dvakrát napadla divá zver, bol podľa jeho slov presvedčený o tom, že pár metrov od neho stojí diviak, a preto vystrelil.

Z diviaka poľovník

Zistil však, že brokovnicou trafil svojho kolegu 36-ročného Romana. Postrelený poľovník je hospitalizovaný vo veľkokrtíškej nemocnici, kde ho už operovali.

 "Jednalo sa o priestrel oboch predkolení, pričom v jednej nohe bola trafená aj kosť. Jedná sa pomerne o devastačné poranenie svalov lýtka, momentálne je v stabilizovanom stave," uviedol primár traumatológie Richard Resutík.

Poľovníci - kamaráti

Zranený muž sa k celej udalosti odmietol vyjadriť. Poľovník, ktorý ho postrelil sa s nami síce osobne rozprával, no k prípadu sa vyjadril len písomne.

 "Udiali sa rôzne poľovnícke situácie s diviačou zverou v takej následnosti, ktoré v konečnom dôsledku viedli k môjmu zlyhaniu a postreleniu môjho poľovníckeho a osobného kamaráta. Som z toho veľmi nešťastný a veľmi ťažko sa s touto situáciou vyrovnávam,"
uviedol poľovník Ján.

Diviaky ničia kukuricu

Traja poľovníci mali  v osudné ráno namierené do kukuričného poľa, ktoré ničia najmä diviaky. Podľa našich informácií mal byť ale postrelený muž na úplne inom mieste. To už ale poľovník Ján, ktorý ho zranil, nechcel komentovať, ako ani predseda miestneho poľovníckeho združenia.

Faktom ale je, že podľa poľovníckeho zákona smie poľovník vystreliť len vtedy, ak si je istý, že ide naozaj o zver. "Nechajme celú túto udalosť dôkladne vyšetriť orgánmi činnými v trestnom konaní," odkázal predseda poľovníckeho združenia Ivan Vaňo.

Polícia prípad vyšetruje

Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, nikoho zatiaľ neobvinili. "Alkohol u podozrivého muža zistený nebol, zbraň z ktorej strieľal bola zaistená a bude zaslaná na expertízne skúmanie," uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy