Oblačno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Poľovník trafil namiesto líšky Lucku (12) na bicykli!
Zdielať na

Poľovník trafil namiesto líšky Lucku (12) na bicykli!

Obrovská rana na ramene, presne tak popísalo dievčatko pocit tesne po tom, ako ho zasiahla strela, ktorá mala patriť líške. Lucka bola práve na tréningu mladých cyklistov a oddychovala s kamarátkami na hojdačke. Nebyť jednej malej náhody, poľovníková strela mohla dievčatko pripútať na nemocničné lôžko...

Lopta alebo zablúdený vták, myslela Lucka

"Z ničoho nič mi niečo vpálilo do ramena. Som sa strašne zľakla, potom som sa pozrela a mala som tam krv... Nič som nepočula, ale cítila som, ako keby do mňa vletela lopta," popisuje dievčatko. "Ona priletela v šoku a myslela si, že do nej vrazil nejaký vták," dodáva zhrozený otec Lucky.

Mladí cyklisti z Česka prišli trénovať na Slovensko a oddychovali v blízkosti Dolného Ohaja. Deti práve oddychovali na hojdačke, keď sa to zrazu stalo. Na Luckinom tričku a mikine sa zjavil priestrel. Záchranári preto Lucku ihneď odviezli do nemocnice na ošetrenie.

Obrovské šťastie a zdesený poľovník

Dievča malo obrovské šťastie, že malo na sebe oblečenú mikinu. Z kapucne totiž viseli šnúrky a v jednej z nich sa náboj zachytil. Motúz tak pribrzdil rýchlosť vystrelenej guľky a dievčatko vyviazlo s povrchovým poranením.

Strelec musel byť v čase udalosti od miesta, kde sa deti hrali, vzdialený aj niekoľko kilometrov. Polícia už vypočúva poľovníka zo Šurian, ktorý v tom čase strieľal vo viniciach Dolného Ohaja na škodnú líšku. Po tom, ako počul, čo sa stalo Lucke, sám sa prihlásil na polícii a odovzdal aj zbraň, z ktorej sa strieľalo. Tá už putovala aj s nábojom na expertízu. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy