Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Streľba pred školou si vyžiadala najmenej štyroch mŕtvych
Zdielať na

Streľba pred školou si vyžiadala najmenej štyroch mŕtvych

Pred židovskou školou vo francúzskom meste Toulouse v pondelok vyčíňal neznámy útočník na motocykli, ktorý tam zastrelil štyroch ľudí. Podľa miestnych médií sú obeťami dve deti, jeden mladistvý a jeden dospelý.

Obyvatelia špekulujú, že incident by mohol súvisieť s minulotýždňovou streľbou v rovnakom regióne. Vrah vtedy v mestách Montaubane a Toulouse zastrelil troch vojakov a po dokonaní svojho činu takisto ako teraz utiekol na motocykli.

Sarkozy ide to Tolouse

Pondelková tragédia sa odohrala pred školou Ozar Hatorah a okrem najmenej troch obetí si vyžiadala aj niekoľko zranených. Útok sa stal v čase, keď rodičia svoje deti privážali na vyučovanie.

Podľa francúzskej televíznej stanice BFM obeťou šialeného vraha je jeden z učiteľov, jeho šesťročná dcéra, 17-ročný mladík a ďalšie dieťa. Do Toulouse už smerujú francúzski ministri školstva a vnútra ako aj samotný prezident Nicolas Sarkozy.

Zvýšená ostražitosť

Francúzska armáda ešte v piatok v reakcii na vraždu troch výsadkárov sprísnila bezpečnostné opatrenia vo svojich útvaroch na juhozápade krajiny. Vojakov slúžiacich v mestách Toulouse, Montauban, Pamiers a Tarbes, kde pôsobí väčšina elitných jednotiek francúzskych vzdušných síl, velenie vyzýva na zvýšenú ostražitosť a žiada ich, aby na verejnosti nenosili uniformy. Motívy páchateľa alebo páchateľov zostávajú záhadou, objavili sa však dohady, že by mohli súvisieť s rasizmom.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy