Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pytliaci strieľajú na zvieratá vojnovými zbraňami
Zdielať na

Pytliaci strieľajú na zvieratá vojnovými zbraňami

HRACHOVO / V lesoch v okolí Hrachova už takmer 10 rokov zabíja zvieratá neznámy pytliak. Poľovníci sa dokonca podozrievali navzájom. Pred pár dňami však člen poľovníckej stráže prichytil blízko lesa mladíka so zbraňou, ktorý údajne nemá zbrojný preukaz.

Hneď ho neusmrtia

Mŕtve jelene, diviaky či srnce. Zastrelené zvieratá v lese nad obcou Hrachovo nachádzajú poľovníci už niekoľko rokov. Evidentne je to výsledok vyčíňania bezcitných pytliakov.

Tí na zver poľujú údajne vojnovými nábojmi, ktoré prejdú telom zvieraťa, no hneď ho neusmrtia. A tak sa častokrát stáva, že zviera umiera v strede lesa a nemajú z neho úžitok ani pytliaci. 

Prichytili 18-ročného mladíka

"Dá sa povedať, že ich postrieľali a nedohľadali. Oni vystrelili, buď padlo, alebo nie a potom takto sme nachádzali," tvrdí člen poľovnej stráže. Zabitú srnku našli v lese aj pred pár dňami. Zviera bolo už v rozklade.

"Robia to dlhšiu dobu, a preto sme sa dohodli v našom poľovnom združení, že zvýšime ochranu," dodáva člen poľovnej stráže. Hliadkovanie po lese prinieslo prvé výsledky. Prichytili 18-ročného miestneho mladíka, ktorý mal pri sebe guľovnicu.

Čakajú na výsledky

Vyhováral sa, že zbraň našiel, no chcel si ju nechať, alebo predať. "Vyšetrovateľ v RS začal v tomto prípade TS vo veci prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Polícia zaistila dlhú strelnú guľovú zbraň a 13 kusov streliva, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie. Stále čakáme na výsledky expertízy," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy