Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čelná zrážka pri Leviciach. Invalidný dôchodca bol na mieste mŕtvy
Zdielať na

Čelná zrážka pri Leviciach. Invalidný dôchodca bol na mieste mŕtvy

LEVICE / Cesta do práce sa stala osudnou 58-ročnému mužovi. Na rovnej ceste mu skrížil cestu 24-ročný vodič. Stalo sa to v piatok večer medzi Hornými Semerovcami a Tupou okrese Levice. Dezider, ktorý sa staral o chorú matku, bol na mieste mŕtvy.

Nehoda sa stala na rovnej ceste, 24-ročný vodič z ničoho nič prešiel do protismeru. V tej chvíli išiel oproti 58-ročný Dezider, všetko bolo také nečakané, že zrážke sa už vyhnúť nedokázal. Autá do seba vrazili a následne vleteli do pola.

Silný náraz obe autá totálne zdemoloval. Mladý vodič, ktorý nehodu spôsobil z auta vyšiel von po vlastných. Dezider zostal vo vnútri zakliesnený.

Smrteľné zranenia

"Vodiča jedného z áut sme museli vyslobodiť pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia," uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Levice Branislav Štefanický.

Aj napriek snahe svedkov a záchranárov Dezider zrážku neprežil. "Vodič utrpel mnohonásobné zranenia mozgu a hrudnej dutiny, zlomeniny dolných a horných končatín. Utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom," upresnil ohliadajúci lekár MUDr. František Rusňák.

Opatroval mamu

Dvadsaťštyri ročný vodič sa pri hrozivo vyzerajúcej nehode zranil iba ľahko. Záchranári ho previezli do nemocnice. "Polícia prípad dokumentuje ako prečin usmrtenia," uviedla hovorkyňa Krajskej polície v Nitre Renáta Čuháková.

Podľa suseda bol Dezider na invalidnom dôchodku a a privyrábal si v oblasti financií. Žil so svojou 92-ročnou matkou, o ktorú sa príkladne staral. Rodine, ale aj kamarátom bude chýbať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy